Julklappar för barn 8-12 år

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till lekmerbambaupplevelse.comcoolstuff och adlibris

Julen är barnens högtid, en tid av förväntan, spänning, sällskap, magi och glädje. Den pirrande känslan på julaftonsmagen av vad tomten kommit med och lagt under julgranen.  och en hel dag med kärlek och värme att se fram emot.

Att veta vad man ska ge till barnen i den uppsjö av leksaker, kläder och inredning kan skapa stress och frustration. Vi har därför valt att ge er tips på julklappar för barn i olika åldrar med fokus på presenter som passar alla. Vi vill göra det enkelt för er att inspirera med tips och idéer på vad man kan ge till barnen på denna stora högtid, självaste julafton.

I denna artikel kommer vi fokusera på julafton för barn mellan 8 – 12 år. Nu börjar det bli lite klurigare, vad ger man de stora barnen i julklapp? Här får vi fokusera mer på lite mer avancerade saker som robotar, bilbanor, experiment, vinter lek, upplevelser och modellbyggen.

Läs även våra andra tips för julklappar till barn mellan 0-2 år, 3-4 år och 5-7 år.

Programmeringsbara leksaker


Utmana barnet med programmeringsbara leksaker och introducera barnet för världen inom STEM (science, techonolgy, engineering and mathematics) och programmering. Meccano heter tillverkarna som nu lanserat minirobotarna Miconoids som kommer i tre olika varianter – Red Socket, Green Switch och Blure Basher. Micronoids drivs på batterier och kan programmeras till att gå, vända och slå sig igenom hinder. Roboten kan svara dig på tilltal och kan dansa till musik. Miconoiderna kan spela in rörelser och röster och även kommunicera med andra Micronoids om man har flera. En perfekt robot för de som är intresserade av STEM och programmering. Vidare finns den progrommerbara Cyber Robot, Clementoni är ett kit med en robotkropp, lysdiod, högtalare, däck, kretskort, 2 elmoterer och bruksanvisning. Roboten har flera olika styrsätt som tillåter dig att programmera manuellt, digitalt, i realtid, gyro och självinlärning. Dessutom finns det en gratis applikation till som du kan ladda ned till din smartphone eller ipad. Cyber Robot tillåter barnet att göra flera roliga aktiviteter och utforska grunderna inom programmering.

Vinterlek


När barnet blivit så pass stort handlar det hela om fart, hastighet, åka utför och gärna på gupp. Köp därför roliga prylar till barnet att ta med sig ut i backen, varför inte en klassisk snowracer, eller gör det hela svårare med en Snow Rider eller en snowboard kompletera med en säker hjälm och ett par coola googles så barnet slipper få all snö i ansiktet. Eller är barnet intresserat av ishockey? Satsa på ett par skridskor, klubba, mål med skottränare och ett par hockeyhandskar.

Upplevelse


Ge barnet den största gåvan av dom alla – din tid. Barn älskar att umgås och göra saker tillsammans med sina föräldrar eller andra nära och kära. Välj ett datum och ge barnet ett minne för livet genom en upplevelse. För när allt kommer omkring, minns du julklappen du fick när du var 8 år eller minns du den där gången du fick spendera en hel dag tillsammans med dina föräldrar där ni tillsammans gjorde något roligt ihop? Det finns en mängd av roliga aktiviteter att hitta på varför inte testa äventyrsbanan på 5-20 m över marken, eller en dag i trampolinparken. För den teknikintresserade är Virtual reality den perfekta julklappet eller varför inte ta en kamp och spela laserdome. Avsluta dagen med en biomeny!

3D och 4D pussel


Gillar barnet riktiga utmaningar? Kan barnet sätta sig in i en aktivitet och vara fast i timmar för att lösa det? Är de vanliga utmaningarna som kluringar och pussel för enkla? Ge barnet ett 3D pussel eller varför inte till och med ett 4D att klura på.

Kluriga pussel


Ett annat spännande pussel att ge i julklapp till det äldre barnet är pussel från Wasgij. Dessa pussel är otroligt kluriga och blir den perfekta kvalitetstiden tillsammans med barnet. I dessa pussel är det 1000 bitar som ska läggas inom i olika kategorier. I Wasgij Original ska ni inte pussla motivet på lådan utan istället försöka att sätta er in i situationerna hos karaktärerna och genom att använda er fantasi pussla ihop vad ni tror att ni ser. I Wasgij Mystery ska ni försöka lista ut vad som händer karaktärerna i nästa steg. Wasgij Destiny visar ett motiv i dåtid och er uppgift är att pussla ihop hur ni tror det skulle se ut i nutid. Superroliga och kluriga pussel där ni verkligen får använda er fantasi, det är ett perfekt tillfälle att umgås tillsammans hela familjen!

LEGO Technic


LEGO Technic är ett LEGO för de äldre barnen med intresse för teknik. LEGO Technic innehåller rörliga och avancerade detaljer som skapar en spännande upplevelse och passar för de som vill skapa maskiner med hjul eller elektroniska motorer. Vill man ta det ännu längre finns också mer avancerade produkter som robotik-legot Mindstorm där barnet kan konstruera och programmera sin helt egna LEGO-robot.

Metallmodeller


För barnet som gillar att konstruera och öva på sin koncentration finns flera olika modell byggen i metall. Delarna trycks ut från stålark som sedan sätts ihop genom att sätta rätt piggar i rätt hål. Modellerna består av många olika bitar där vissa av dem behöver böjas och bändas. Det finns flera olika modeller att välja på, allt från byggnader, batmans batmobil till figurer från de kända Star Wars filmerna.