Julklappar för barn 3-4 år


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till lekmer och bamba.

Julen är barnens högtid, en tid av förväntan, spänning, sällskap, magi och glädje. Den pirrande känslan på julaftonsmagen av vad tomten kommit med och lagt under julgranen och en hel dag med kärlek och värme att se fram emot.

Att veta vad man ska ge till barnen i den uppsjö av leksaker, kläder och inredning kan skapa stress och frustration. Vi har därför valt att ge er tips på julklappar för barn i olika åldrar med fokus på presenter som passar alla. Vi vill göra det enkelt för er att inspirera med tips och idéer på vad man kan ge till barnen på denna stora högtid, självaste julafton.

I denna artikel kommer vi fokusera på julafton för barn mellan 3-4 år. Detta är en ålder då barnet är intresserad av djur, fordon, ljud, färger och mycket rollekar. Barnet börjar kunna göra mycket själv och vill gärna göra saker själv – men med en förälder som är delaktig. Så varför inte satsa på att köpa utklädnadskläder för att leka rollekar, eller instrument för att upptäcka ljud och melodier, en elbil att a ut o köra i vår eller en fllexitrax bana som du och barnet kan bygga ihop men där bilarna sedan kör själva på banan.

Läs även våra andra tips för julklappar till barn mellan 0-2 år, 5-7 år och 8-12 år.

Rollek


I denna åldern börjar barnet gilla att leka rollekar. Överraska med ett helt eget kök till barnet där barnet kan laga mat, koka kaffe, baka eller bjuda dig på middag. Komplettera med köksutrutning i form av kaffekokare, mixerset, matlagningsset, våffelset eller en kassaapparat. Lek-köken finns i flera olika material som plast och trä och kommer i olika färgglada kontraster.

Kanske gillar barnet mer att snickra, i sådana fall finns det även verktygsbänkar med verktyg som borrmaskin, hammare och skruvmejslar. För det hjälpande barnet kanske ett doktorset passar bättre där barnet kan undersöka familjemedlemmarna eller varför inte leka veterinär med sina gosedjur? Rollekar är verkligen ett roligt sätt att leka på och barnet kopplar verkliga roller in i sina lekvärldar.

Instrument


Instrument är något som alla barn tycker är spännande och roligt. Låt barnet upptäcka rytmer, melodier och framkalla ljud och sång. Det finns flera olika typer av instrument som barnet kan ha väldigt roligt med. Keyboard är ett praktiskt instrument där volymen kan anpassas vilket ofta brukar vara en aspekt föräldrarna gilla samt innehar inlärningsfunktion som barnet kan spela med till.

Kanske gillar barnet att sjunga, då kan en mikrofon med stativ vara den perfekta julklappen. Om barnet är runt 3 år är en musik eller ljud matta ett bra steg in till musikens värld. En musik eller ljud matta erbjuder olika instrument som barnet kan höra ljudet på och förprogrammerade melodier. Andra spännande instrument är trumma, trumpet eller en gitarr.

Bilbana


Intresset för fordon brukar börja hos barnen redan tidigt i livet men när de kommit upp i den här åldern kan man ta det hela till ett nytt steg. Överraska barnet med en bilbana i julklapp. För barn i denna ålder kan en bilbana som Magic Tracks vara det bättre valet. Det är en bilbana som är enkel att sätta ihop och där bilarna är självkörande på banan. Racerbanan kan böjas i alla riktningar och lyser även i mörkret. Barnet väljer hur banan ska byggas ihop men behöver inte kunna bemästra att köra bilen själv.

Fordon


Radiostyrda bilar, bilar som lyser, bilar som låter, bilar av plast, bilar av trä – variationen är enorm och det är inte heller bara just bilar det finns att välja. Komplettera barnets fordonssamling med ytterligare leksaker att leka med. Brandbilar, polisbilar, kranbilar, sopbilar, bussar, traktorer, timmerbilar och ännu mer. Barn kan sitta i timmar med dessa leksaker, fordon är något alldeles speciellt. Eller varför inte utöka barnets tågbanesamling med nya vägar, viadukter, batteridrivna tåg eller annat kul som gör barnets lek ännu roligare.

Interaktiva leksaker


Köp en interaktiv leksaks kompis till barnet att ta hand om i julklapp. Undersök en liten apa med stetoskop, lyssna på hjärtslagen eller mata en kattunge eller hundvalp med nappflaska som jamar och spinner efter maten. De interaktiva djuren är spännande leksaker för barnen att få känna ansvar över och ta hand om.

Dockvagn


Små barn älskar att få vara stora barn. De tycker om att få känna sig stora och ta hand om de som är mindre än dem själva. En perfekt julklapp kan därför vara en dockvang och en docka. Låt barnet få vagga dockan till sömns i dockvagnen, mata dockan med nappflaska, byta blöja och klä på dockan.

Dockhus


Ett dockhus är en leksak som kan följa ditt barn länge och även bli ett roligt minne att spara tills barnet blivit vuxen. Dockhuset kan barnet inreda, dekorera, tapetsera och själv skapa möbler och inredning till. Dockhusen finns i många olika varienter som alla är redo för flera timmar av lek och fantasifull lek.

Play-doh


Play-doh är en lera som främjar ditt barns motoriska och kreativa utveckling. Play-doh finns även i flera olika roliga lekset för ditt barn. Ultimate Swirl Glasskapelser tillåter ditt barn att få leka glassmästare eller varför inte köpa Play-Doh Magic Oven som kommer med en hel ugn och tillhörande lera och verktyg att skapa fantasimåltidder med. Med Buxzz N Cut lekset kan ditt barn placera dockor i en firsörstol och mata ut lera genom huvuden och klippa olika frisyrer och med Dr. Drill ’n Fill blir ditt barn en tandläkare och skapar tänder, tandställningar och kan borra och laga hål. Det finns även roliga lekset med My Little Pony, Rex the Chomper eller Disneys Cars.