Julklappar för barn 5-7 år


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till lekmer

Julen är barnens högtid, en tid av förväntan, spänning, sällskap, magi och glädje. Den pirrande känslan på julaftonsmagen som skapas av den spänning om vad tomten kommit med och lagt under julgranen under natten. Och den förväntan som finns när det väntas en hel dag med kärlek och värme att se fram emot omringad av vänner och familj.

Att veta vad man ska ge till barnen i den uppsjö av leksaker, kläder och inredning kan ibland kännas som en omöjlighet. Vi har därför valt att ge er våra bästa tips på julklappar för barn i olika åldrar med fokus på presenter som passar alla.

I denna artikel kommer vi fokusera på julafton för barn mellan 5-7 år. Detta är en ålder då det mesta går hem och barnet ännu uppskattar det som hen tidigare lekt med samtidigt som barnet blivit så pass stor att hen uppskattar lite mer avancerande leksaker. Man kan alltså satsa på att utöka sådant barnet har sedan tidigare som nytt lego, mer (men lite svårare) pyssel och kan nu även lägga till lite mer avancerande saker som spel och varför inte öka spänningen med experiment och magi?

Läs även våra andra tips för julklappar till barn mellan 0-2 år, 3-4 år och 8-12 år.

LEGO


I denna ålder börjar barnet bli riktigt duktig på att bygga med små LEGO och en helt ny värld öppnar upp sig. LEGO finns i en uppsjö av olika varianter så varför inte komplettera barnets LEGO samling med något nytt byggset? Med LEGO får barnet fortsätta öva och utveckla sina finmotoriska färdigheter och med den stora variationen av byggen som LEGO erbjuder kan barnet hålla sig sysselsatt i timmar.

LEGO City är en av de populäraste serierna där det finns en hel stad att bygga med allt från polis, brandkår, sjukhus, byggnadsarbetare, flygplats och allt som hör en stad till. Genom LEGO City lär sig barnet om olika yrkesroller i samhället och återskapa livet i en vanlig stad med allt från tåg, helikoptrar och andra transportmedel. I serien LEGO Creator finns en mängd utmanande och kreativa byggsatser som hus, varelser, fordon och går väldigt bra att komplettera med LEGO City.

Eller har barnet fått någon favoritkaraktär från filmer och serier? Då kan du kolla in Lego NINJAGO, LEGO Marvel Super Hero, Lego Batman eller Lego Disney. LEGO NINJAGO bygger på den populära serien Ninjago med häftiga byggsatser och figurer med allt från drakar till skepp. LEGO NINJAGO bjuder in till en tuff strid mellan det onda och det goda. LEGO Disney är inriktad mot älskvärda karaktärer från barnets Disney filmer. Med LEGO Disney kan barnet bygga prinsessans Belles förtrollande slott, Askungens kungliga vagn eller varför inte följa med Ariel ned under ytan för att hälsa på Sebastian och Blunder. LEGO Marvel Super Heroes och LEGO Batman är LEGOS satsning på de klassiska superhjältarna men också deras fiender: superskurkarna.

Instrument


Låt barnet få öppna upp dörren till musikens värld och ge dem chansen att upptäcka toner och rytm. Musik är en otroligt utvecklande aktivitet. Har barnet redan något hen önskar sig? Eller vill du bara låta barnet få testa på olika instrument? Det finns ett stort utbud av instrument till barn med allt från flöjtar, syntar, elgitarrer, trumset, mikrofon med stativ och dansmattor. Kanske har barnet syskon att köpa andra instrument till så kan barnen starta ett band ihop!

Radiostyrd bil


Om det är något som alltid har fascinerat barn (lika väl som vuxna) så är det de fjärrmanövrerande leksakerna. Välj mellan fordon där det finns allt från lyftkranar till radiostyrda bilar och även ur Disneys underbara värld. Ställ upp hinder och skapa en bana hemma att köra. Utmana vänner och familjen genom att köra på tid, eller om du har två stycken -utmana varandra direkt på banan!

Sällskapsspel


Det bästa med denna åldern är när barnet börjar intressera sig för spel. Och vist finns det en hel uppsjö av olika spela att välja mellan. Allt från det klassiska Lusen-spelet, UNO, fia med knuff, Twister, Memory, Lotto, Grodspel, Fiskespel och Labyrinth.

Magi


Är barnet nyfiken på att lära sig nya saker? Gillar barnet att överraska? Att kunna trolla är många personernas högsta önskan och med en trollerilåda i julklapp kan drömmen besannas. Med trollerilådan kan barnet imponera på familj och vänner med en magisk trollerihatt, trolla bort saker med en näsduk eller få pappas småpengar att gå upp i rök.

Pyssel


Barnet må vara äldre men kreativiteten och lusten för att skapa kommer aldrig försvinna. Däremot så börjar det bli dags att introducera lite mer avancerat pyssel för att utmana barnet lite mer. Det finns många olika varianter av pyssel exempelvis färga djur som kan tvättas av, en box med glittriga juveler att skapa smycken av, ett tatueringskit, ett porslinset att måla, måla prinsessor i porslin, måla väskor eller varför inte leka hårsalong eller tandläkare med kit från PLAY-DOH.

Hockeyspel

Har barnet börjat på någon sport? Har barnet börjat bli intresserad av hockey eller fotboll? Då passar detta hockeyspel eller varför inte ett fotbollsspel perfekt. Spelet spelas  med två personer men det går även att spela fler om man samarbetar.

Låt lillasyskonet ha som uppgift att navigera bara målvakten exempelvis så känner sig även hen delaktig på en  nivå som passar. Är barnen större kan ni istället utmana varandra i en cup och ta er vidare i serien för att till slut ha två finalister i en spännande final omgång -ett spel för hela familjen! När ni inte längre spelar kan spelet förvaras under sängen eller ovanpå garderober ack vare den platta designen.