Bästa babysittern

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till lekmer och babyshop.

Babysitter är ett praktisk hjälpmedel i vardagen för dig med en liten bebis i hemmet. Förutom barnvagnen och spjälsängen är babysittern en av de vanligaste avlastningsplatserna och det finns därför många olika modeller att välja mellan. Är du vilsen bland alla olika alternativ det finns att välja bland alla babysitters? Det finns många varianter och modeller på marknaden och vi har därför gjort arbetet åt dig. Vi har gjort noggranna undersökningar där vi gått in med blankt blad för att undersöka de olika babysitters som finns på marknaden utifrån olika tänkbara behov och krav.

Varför använda en babysitter?

Med en babysitter får du som förälder två händer över när du behöver göra sådant som att laga mat, diska, städa, vika tvätt, duscha, dricka en kopp kaffe eller något helt annat. Därför är det viktigt att barnet känner sig tryggt men också bekvämt för att kunna komma till ro och somna eller aktiveras genom leksaker om det inte är dags för sovstunden ännu.

Viktigt att tänka på

Det är viktigt att du läser bruksanvisningen för babysittern om från vilka åldrar de kan användas och också hur mycket barnet får väga som max. Babysittern ska av säkerhetsskäl alltid placeras på golvet när barnet sitter i den och fastspänd med skyddsbältet. Det är ej rekommenderat att låta babysittern stå på mjuka underlag som i soffan eller sängen men inte heller på högre höjder som på bord. Man ska också tänka på att inte bära babysittern när barnet sitter i den. De allra minsta baren som ännu inte lärt sig sitta utan stöd bör inte sitta längre stunder i en babysitter eftersom deras ryggar ännu inte är starka nog att hålla kroppen uppe. En bra riktlinje är att använda babysittern under tiden som ni till exempel äter middag ihop eller andra kortare aktiviteter.

Vilken babysitter ska vi välja?

Vilken babysitter du ska välja beror på olika aspekter. Hur mycket pengar kan du tänka dig att lägga på en babysitter? Har du en bebis som tycker om att vaggas till sömn kanske en babysitter med rörelse är det perfekta alternativet. Har du ett aktivt barn som gillar att aktiveras bör du kolla efter en babysitter med aktivitetsbåge. Åker du iväg ofta kanske ett krav är att den ska vara enkel att ta med sig? Vi på Prylar till barnen har försökt täcka de flesta olika tänkbara kraven man som förälder har och kommit fram till 6 olika babysitter att tipsa dig om.

Våra favoriter
Vi rekommenderar!

Carena Landsort Babysitter


Babysitter Landsort från Carena är en babysitter som har ett ryggstöd som går att justera i 3 olika lägen. Babysittern har bärhandtag som gör att den enkelt kan förflyttas om du ska åka iväg. Bärhandtagen är också praktiskt om du bor i en bostad med flera våningar och gör det enkelt att bära den mellan de olika planen. Carena Landsort Babysitter levereras med en avtagbar nackkudde som är bra att ha när barnet är liten och inte har kontroll över huvudets rörelse. Det kommer även med en lekbåge som är avtagbar vilket är en spännande aktivitetsleksak när barnet hunnit bli lite äldre. Babysittern har två stöd som kan fällas ned för att få babysittern att stå stabilt på golvet eller som går att fällas upp för att skapa ett gung. Babysitter Landsort från Carena är godkänd från 0-6 månader och upp till 9 kg.

Stokke Steps Bouncer Babysitter


Stokke Steps Babysitter har ett mjukt, vadderat säte för att ge bebisen bästa komfort. Babysittern har en mjukt vaggande rörelse som aktiveras genom att barnet själv rör på sig. Ryggläget kan justeras i fyra olika lägen och har ett medföljande spädbarnsinlägg som gör att babysittern kan användas från födseln. Barnet sitter säkert med 5-punktsselen som knäpps runt midja och axlar med vadderade dynor för bästa komfort. Med denna babysitter kommer också en spännande leksakshållare där ni kan sätta fast barnets favoritleksaker. Det största som skiljer denna babysitter från de övriga på marknaden är att babysittern från Stokke Steps kan stå på golvet som en vanlig babysitter eller monteras direkt på Stokke Steps matstol som gör att barnet kan sitta med dig vid middagsbordet. Passar upp till 6 månader när den är hopmonterad på Stokke Steps matstol och max 9 kg på golvet som en babysitter.

Nuna Leaf babysitter


LEAF by Nuna har inspirerats av naturen i deras skapelse av denna babysitter. Rörelsen i denna babysitter påminner om lövet som faller långsamt ned från trädet mot marken. I den svajande rörelsen från sida till sida vaggas bebisen lugnt till ro. Med en liten knuff sätts stolen i gungning och fortsätter vagga i 2 minuter utan hjälp. I grund och botten är den helt utan batteri och elektricitet och baseras istället på en svängmekanism som går att låsa om du inte vill använda den. Nuna Leaf babysitter är helt sladdfri men är kompatibel med Nuna Leaf Wind fjärrkontroll. Fjärrkontrollen gör att den kan röra babysittern åt dig medan du gör något annat med 6 olika hastigheter, adaptern kan användas upp till 10 kg. Babysittern är godkänd för upp till 26 kg men passar bäst för barn upp till 15 kg. Babysittern har ett babyinlägg för de allra minsta barnen och hela babysittern kan omvandlas när barnet blir större och användas som en stol på barnrummet eller i vardagsrummet framför tvn. Basen är avtagbar för att enklare kunna förvara den. Tillbehör som går att köpa till är en lekbåge och sufflett.

4 Moms mamaRoo Babysitter


Babysitter mamaRoo är en högteknologisk babysitter. Designerna har studerat hur föräldrar vaggar sina barn och försökt efterlikna rörelserna i denna babysitter enligt fem rörelser: bilresor, känguru, gunga, rock-a-bye och havsvågor. Rörelserna kan styras från din smartphone och du kan välja mellan 5 olika hastigheter. Babysittern från mamaRoo har också fem inbyggda ljud att spela upp, men du kan också ansluta din egen musikkälla att spela upp. Babysittern har flera olika sittpositioner beroende på bebisens tillstånd: lek, vila, sova. Medföljer gör också en lekbåge som aktiverar det nyfikna barnet när de blivit lite äldre. Babysittern kan användas från nyfödd upp till ca 12 kg.

BabyBjörn Balance babysitter


BabyBjörn babysitter Balance är en tidlös, klassisk design som är ergonomisk utformad för att ge barnet rätt stöd ända från födseln. Babysittern sätts i mjuk gung genom barnets egna rörelser. Babysittern har fyra olika användningslägen: leka, vila, sova och barnstol. Till babysittern kan en aktivitets leksak köpas med färgglada figurer tillverkade i trä, stål och PVC-fri plast. Babysittern kan enkelt fällas ihop så den blir helt platt och enkel att transportera om du ska iväg eller att förvara i hemmet. Babysittern kan efter babytiden användas som en stol med gungfunktion upp till 13 kg. Rekommenderad ålder för babysittern är 0-2 år och 3,4-13 kg

Bouncer Arholma Babysitter


Detta är en enkel, klassisk modell som rör sig med barnets rörelser. Barnet sitter tryggt med gren bandet och kan aktiveras med den tillhörande lekbågen. Bouncer Arholma babysitter lämpar sig för barn från och med två veckor upp till de blivit runt 6 månader med en maxvikt på 9 kg.