Bästa snowracern för barn 2020

Snowracer
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till jollyroom.

Stiga är det ledande märket inom tillverkningen av snowracer på marknaden. Det finns en uppsjö med snowracers på marknaden och det kan då vara svårt att veta vilken bland alla som passar för vinterns utelek i backen. Vi på prylartillbarnen har därför gått igenom de bästa snowracers för 2018/2019 för att göra valet enklare för er. Den här gången har vi valt att jämföra olika typer av snowracer från märket Stiga. Rankingen är baserat på pris, säkerhet och max tillåtna vikt.

Våra favoriter
Passar till alla!
Gjord för trick!
Passar till dubbelåkning!

Stiga Snowracer Classic.

På första plats med fem stjärnor hamnade Snowracer Classic. Denna snowracer fick högst betyg för dess låga pris, max tillåtna vikt på 90 kg samt säkerhet. Snowracer Classic har en styrfjäder som gör att den automatiskt stannar om man ramlar av samt är utrustad med dubbla fotbromsar, detta gör att den passar i åldrar från 3 år och uppåt.

Stiga Snowracer Curve Pro.

På delad andra plats med fyra stjärnor hamnar Snowracer Curve Pro. Med ett bra pris, max tillåten vikt på 90 kg och utrustad med broms gör att den får så pass höga betyg. Snowracer Curve Pro skiljer sig från Snowracer Classic som tog hem första platsen genom att Curve Pro är utformad för att göra tricks. Snowracern är utformad med twin-tip skidor vilket gör att det går snabbare att åka vilket tack vare twin-tip funktionen kan göras både fram och baklänges. Dessutom är framskidan carving formad för att klara kurvtagningar bättre. Snowracer Curve Pro har också en automatisk draganordning så du slipper tänka på snöret när du ska tricksa ned för backarna.

STIGA Snow Kick Free

stiga snow kick

På delad andra plats med fyra stjärnor kom Stiga snow kick free. Det var det bra priset och max tillåtna vikten som drog upp betyget så pass högt. När det kommer till säkerheten presterade denna dock sämst då den inte är utrustad med någon broms men den går däremot enkelt att stanna genom att luta sig åt sidan eller att sätta ned fötterna. Därför passar Stiga snow kick free inte till de minsta barnen, men barn med bra balans borde kunna klara det från 5 år.

Stiga Snowracer King Size.

På delad tredje plats med tre stjärnor kommer en lite annorlunda mot de traditionella snowracers denna King Size. Det var dess pris som drog ned helhetsbetyget lite annars klarar även denna en maxvikt på 100 kg. Säkerheten är likt Curve Pro utrustad med en broms och även snowracer King Size är utrustad med automatisk draganordning. Det som sticker ut med snowracer King Size är att den är utrustad med en extra lång sits vilket gör att även en vuxen får plats. Då snowracern är skapt för att klara även en vuxen med under färden har vi valt att sätta rekommenderad ålder från 3 år.

Stiga Snowracer Curve SX.

På delad tredje plats med tre stjärnor kommer snowracer Curve SX. Här är det också priset som dragit ned slutbetyget. Snowracer Curve SX är utrustad med ett styre istället för likt traditionella snowracer som istället har en ratt. En maxvikt på 90 kg, broms, automatisk draganordning och även utrustad med twin tip skidor är den rekommenderade åldern från 7 år.

Snowracer jämförelse

stiga snow kick
Stiga Snowracer Classic Stiga Snowracer Curve Pro Stiga Snowrider Stiga Snowracer King Size Stiga Snowracer Cruve Pro
Passar till alla! Gjord för trick! För de lite större baren! Passar till dubbelåkning! Annorlunda åkning för de större!

Dra åt höger för att se resten av tabellen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *