Bästa Vinterskorna Till Barn 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Stor och Liten, Babyshop och Jollyroom.

 Nätterna börjar lämna spår av frost, temperaturen håller sig runt 0 grader och luften känns sådär frisk som den bara kan göra när den bitande kylan är på ingång. Det är dags att börja inhandla varmare kläder till barnen för att kunna fortsätta njuta av lek och skoj utomhus. Vi tänkte därför ge er tips på några väl utvalda skor inför den kommande vintern.

För att hålla barnets fötter varma är det såklart viktigt med bra vinterskor som både håller värme men också håller snö och väta ute men det är också viktigt att klä barnets fötter inuti. Under den kallaste tiden under året är det bra med ullstrumpor vilka både värmer och transporterar bort fukten om barnet svettas. Den största och  viktigaste skillnaden på ullstrumpor och bomullsstrumporna är att ullstrumporna värmer även om det är fuktigt i skon.

När vinterskor ska köpas rekommenderar vi att skon är ca 15-20 mm större än barnets fot då barnets fot rör sig runt 5 mm inuti skon när barnet går och springer.

Typ av SkoRiktlinje
Sandaler, promenadskor, sportskor och tofflor10-15mm
Lära-gå-skor15mm
Kängor/stövlar, vinterskor15-20mm

Tänk på att barnets fot växer snabbt under en kort tid och oftast inte jämt fördelat, mät därför barnets fot och skor ofta. När du väljer skor åt ditt barn kan du använda dessa riktlinjer för innersula:

Sko-storlekMått på fot
18120.0 mm
19126.6 mm
20133.3 mm
21140.0 mm
22146.6 mm
23153.3 mm
24160.0 mm
25166.6 mm
26173.3 mm
Sko-storlekMått på fot
27180.0 mm
28186.6 mm
29193.3 mm
30200.0 mm
31206.6 mm
32213.3 mm
33220.0 mm
34226.6 mm
35233.3 mm

Våra favoriter

4.7/5

Vi rekommenderar!

4.6/5

För alla!

4.4/5

För de minsta!

Timberland Ossipee MID Bungee

Färger: Dark Olive och Rosa.
Ett par höga och stabila vinterskor för aktiva barn. Skon har ett skyddande Gore-tex membran som skyddar skon från att vatten tar sig in. Skorna är tillverkade i skinn och mesh med ett varmt foder invändigt. Snörningen justeras med bungeesnörningen vilket gör att barnet klarar av att sätta på sig dom utan en vuxens hjälp. Yttersulan är mönstrad vilket ger ett bra grepp även på hala ytor.

Finns i storlekar: 21-30

Soerl Children's Snow Commander

Ett par varmfodrade kängor i syntetiska material med en fotdel täckt av gummi vilket gör att de står emot vatten bra. Skon är enkel och följsam runt foten och har ingen snörning vilket gör det enkelt för barn i alla åldrar att ta på och av.

Finns i storlekar: 25-31 och i färgerna: Svart, Rosa.

Reima Laplander

Ett par höga och stabila vinterskor med en vattenavvisande ovansida. Vibram Arctic Grip-yttersula ger barnet bra grepp på hala ytor. Den elastiska snörningen gör det också enkelt för barnet att själv ta av och på skon. Vi på prylar till barnen gillar Reimas skor extra mycket, de sitter bra på barnets fot och är lätt för barnet att själv ta av och på.

Finns i storlekar: 29-38 och i färgerna: Beige, Svart och Rosa.

Hummel Snow Boot Junior

Vinterskor från Hummel med ett vattentätt hummelTEX-membran på utsidan. Innuti skorna finns ett foder i fleece för att ge barnet extra värme. Yttersulan är gjord i gummi och ger ett bra grepp på blöta och hala underlag. Passformen på skorna justeras med en enkel justerbar stängning.

Finns i storlekar: 26-35 och i färger: Asphalt, Svart

Reima Samoyed

Reimatec Samoyed

Höga, stabila och slitstarka vinterskor med vattentät konstruktion med förseglade sömmar och vattentätt inlägg. Yttersulan är gjord i termoplastiskt gummi och ett varmt foder inuti skon.  Passformen på skorna justeras med en enkel justerbar stängning och kardborreband. Skorna är även utrustade med reflexdetaljer. Vi på prylar till barnen gillar Reimas skor extra mycket, de sitter bra på barnets fot och är lätt för barnet att själv ta av och på.

Finns i färger: Marinblå, Lila, Brun och i storlekar: 24-38

Viking Asak GTX

Dessa varma dra-på-kängor är det perfekta alternativet för vinterns väderlekar. Kängorna är tillverkade i slitstartk Ripstop-nylon med ett GORE-TEX®-membran vilket innebär att skorna både är helt vattentäta samtidigt som de har en bra andningsförmåga. Inuti skorna finns det ett foder som håller värmen hos barnet. Snörningen är elastisk med en dragsko och gör det enkelt att ta av och på skorna.

Finns i storlekarna: 20-30 och finns i färgerna: Svart/Rust, Rosa och Wine/Dark red

Kavat Yxhult XC

Kavat Yxhult

Perfekta vinterskor från Kavat för de minsta barnen, dessa snygga vinterskor är vattentäta tillverkade i läder. Skornas innandöme gjord i ullblandning som skapar optimal isolering och håller barnens fötter varma under kalla vinterdagar. Kardborren med bred öppning gör det enkelt att ta på och av skon.

Finns i storlekar: 19-24 och finns i färgerna: marinblå, blå och svart.