Bästa Vinterskorna 2019

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Outnorth, Lekmer och Jollyroom.

Nätterna börjar lämna spår av frost, temperaturen håller sig runt 0 grader och luften känns sådär frisk som den bara kan göra när den bitande kylan är på ingång. Det är dags att börja inhandla varmare kläder till barnen för att kunna fortsätta njuta av lek och skoj utomhus. Vi tänkte därför ge er tips på några väl utvalda skor inför den kommande vintern.

För att hålla barnets fötter varma är det såklart viktigt med bra vinterskor som både håller värme men också håller snö och väta ute men det är också viktigt att klä barnets fötter inuti. Under den kallaste tiden under året är det bra med ullstrumpor vilka både värmer och transporterar bort fukten om barnet svettas. Den största och  viktigaste skillnaden på ullstrumpor och bomullsstrumporna är att ullstrumporna värmer även om det är fuktigt i skon.

När vinterskor ska köpas rekommenderar vi att skon är ca 15-20 mm större än barnets fot då barnets fot rör sig runt 5 mm inuti skon när barnet går och springer.

Typ av Sko Riktlinje
Sandaler, prommenadskor, sportskor och tofflor 10-15mm
Lära-gå-skor 15mm
Kängor/stövlar, vinterskor 15-20mm

Tänk på att barnets fot växer snabbt under en kort tid och oftast inte jämt fördelat, mät därför barnets fot och skor ofta. När du väljer skor åt ditt barn kan du använda dessa riktlinjer för innersula:

Sko-storlek Mått på fot
18 120.0 mm
19 126.6 mm
20 133.3 mm
21 140.0 mm
22 146.6 mm
23 153.3 mm
24 160.0 mm
25 166.6 mm
26 173.3 mm
Sko-storlek Mått på fot
27 180.0 mm
28 186.6 mm
29 193.3 mm
30 200.0 mm
31 206.6 mm
32 213.3 mm
33 220.0 mm
34 226.6 mm
35 233.3 mm

Våra favoriter
Vi rekommenderar!
Prisvärd!

 

 

 

Timberland Ossipee MID Bungee

Storlekar: 21-30

Färger: Dark Olive och Rosa.
Ett par höga och stabila vinterskor för aktiva barn. Skon har ett skyddande Gore-tex membran som skyddar skon från att vatten tar sig in. Skorna är tillverkade i skinn och mesh med ett varmt foder invändigt. Snörningen justeras med bungeesnörningen vilket gör att barnet klarar av att sätta på sig dom utan en vuxens hjälp. Yttersulan är mönstrad vilket ger ett bra grepp även på hala ytor.

Urberg Varm Kids Boot

Storlekar: 30-40

Färger: Svart, Brun, Grön.

Varma och sköna vinterkängor för de äldre barnen. Skorna har snörning som justerar skons passform runt  foten och ett varmt foder invändigt. Yttermaterialet är i syntet och fotdelen är täckt av gummi vilket gör att de står emot vatten bra.  URBERG® har förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Så, när du väljer en produkt från URBERG® tar även du en aktiv roll i bevarandet av vår fantastiska planet.

Soerl Children’s Snow Commander

Storlekar: 25-31

Färger: Svart, Rosa.

Ett par varmfodrade kängor i syntetiska material med en fotdel täckt av gummi vilket gör att de står emot vatten bra. Skon är enkel och följsam runt foten och har ingen snörning vilket gör det enkelt för barn i alla åldrar att ta på och av.

Reima Laplander

Storlekar: 29-38

Färger: Beige, Svart och Rosa.

Ett par höga och stabila vinterskor med en vattenavvisande ovansida. Vibram Arctic Grip-yttersula ger barnet bra grepp på hala ytor. Den elastiska snörningen gör det också enkelt för barnet att själv ta av och på skon. Vi på prylar till barnen gillar Reimas skor extra mycket, de sitter bra på barnets fot och är lätt för barnet att själv ta av och på.

Kuling Isaberg

Färg: Gul, Röd, Rosa, Svart, Grön

Storlek: 24-36

Kulings höga varmfodrade kängor har en fotdel täckt av gummi som gör dem vattentäta  och har isolerade skaft för att ge värme åt barnets fötter. Längst upp finns snölås med en justerbar stängning för att säkerställa att skon sitter bra runt barnets vrist och inte släpper in snö. Skon är även utrustade med reflexdetaljer vilket är extra viktigt i vinterns mörker.

Gulliver

Storlekar: 24-35

Färger: Svart

Gulliver tillverkar slitstarka barnskor som håller när ditt barn upptäcker världen. Skorna har kardborreband vilket gör skorna lätta att ta av och på. Skorna är varmfodrade med en mjuk ullmix och har förstärkt häl och tå på utsidan. Sulan är robust och stabil vilket ger ditt barn en bra stabilitet. Med Gulliver barnskor kan barnen leka, springa och vara precis så busiga och rörliga som barn är utan att du som förälder ska behöva oroa dig för skorna eller barnens fötter.

Hummel Snow Boot Junior

Storlekar: 26-35

Färger: Asphalt, Svart

Vinterskor från Hummel med ett vattentätt hummelTEX-membran på utsidan. Innuti skorna finns ett foder i fleece för att ge barnet extra värme. Yttersulan är gjord i gummi och ger ett bra grepp på blöta och hala underlag. Passformen på skorna justeras med en enkel justerbar stängning.

Reima Samoyed

Färger: Marinblå, Lila, Brun

Storlekar: 24-38

Höga, stabila och slitstarka vinterskor med vattentät konstruktion med förseglade sömmar och vattentätt inlägg. Yttersulan är gjord i termoplastiskt gummi och ett varmt foder inuti skon.  Passformen på skorna justeras med en enkel justerbar stängning och kardborreband. Skorna är även utrustade med reflexdetaljer. Vi på prylar till barnen gillar Reimas skor extra mycket, de sitter bra på barnets fot och är lätt för barnet att själv ta av och på.

viking asak gtx känga

Finns i storlekarna: 20-30

Finns i färgerna: Svart/Rust, Rosa och Wine/Dark red

Dessa varma dra-på-kängor är det perfekta alternativet för vinterns väderlekar. Kängorna är tillverkade i slitstartk Ripstop-nylon med ett GORE-TEX®-membran vilket innebär att skorna både är helt vattentäta samtidigt som de har en bra andningsförmåga. Inuti skorna finns det ett foder som håller värmen hos barnet. Snörningen är elastisk med en dragsko och gör det enkelt att ta av och på skorna.

Publicerat i: Skor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *