Vattentåliga fritidsskor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Reima, Outnorth, Polarn O. Pyret och Lekmer.

Vatten, barnen dras likt magneter till de stora pölarna som samlats efter vintern. Solen börjar värma upp luften utomhus och termometern går långsamt men säkert uppåt -våren står o väntar. Vinterkängorna och de fodrade stövlarna börjar bli för varma och klumpiga att springa ute o leka i, det är dags att ta fram de vattentåliga fritidsskorna. De vattentåliga fritidsskorna är de skor ditt barn kommer att använda allra mest både hemma och i förskolan/skolan. Vi på prylar till barnen vill därför tipsa er om bra lek-skor för alla små äventyrare, och har därför valt ut skor för att de ska vara lätta på foten, ha material som andas och ha en stabil sula.

Barnens fötter växer snabbt och därför är det bra att köpa ett par skor som är lite större än barnets fötter. När du väljer skor åt dit barn kan du tänka detta som riktlinjer när du ska välja skor:

Typ av Sko Riktlinje
Sandaler, prommenadskor, sportskor och tofflor 10-15mm
Lära-gå-skor 15mm
Kängor/stövlar, vinterskor 15-20mm

Vid köpet av just fritidsskor av detta slag rekommenderas att dessa bör vara i en storlek som är 15 mm större än ditt barns fot. Storleksguide för innersula:

Sko-storlek Mått på fot
18 120.0 mm
19 126.6 mm
20 133.3 mm
21 140.0 mm
22 146.6 mm
23 153.3 mm
24 160.0 mm
25 166.6 mm
26 173.3 mm
Sko-storlek Mått på fot
27 180.0 mm
28 186.6 mm
29 193.3 mm
30 200.0 mm
31 206.6 mm
32 213.3 mm
33 220.0 mm
34 226.6 mm
35 233.3 mm

Våra favoriter
Vi rekommenderar!

 

Reima – Reimatec Patter Wash

Reimas modell Reimatec Patter Wash är en snygg vattentät sneakers modell med ett högre skaft. Detta är den perfekta skon till våren och tack vare kardborrebanden kan barnet ta på sig skon helt själv eller med lite hjälp från er föräldrar. Denna vattentäta sneakers sko klarar dessutom maskintvätt i 30 °C så ni enkelt kan rengöra skon efter all lek ute i lera och vattenpölarna. På skons innersula finns Reimas egna Happy it-tryck som gör det enkelt att avgöra om storleken på skon är rätt för ditt barn. Denna sko finns i en mängd olika färger och för att bara nämna något finns den i färger som: blå, svart, rosa, lila, grå, grön och finns i storlekar mellan 20-35.

Gulliver – Kids Shoes 4

Gullivers modell Kids Shoes 4 är en vattentät sneakers-modell med ett lågt skaft och en tålig TPR sula. Kardborreknäppningen gör det enkelt och smidigt att snabbt ta på sig skon och springa ut o leka i vårens olika väderlekar. Skon finns i blå, rosa och finns i storlekar mellan 24-35.

Viking – Cascade II Gore-Tex

Vikings modell Cascade II Gore-Tex är en uppdatering till Vikins populära sko Cascade II och är nu tillverkad med dubbla mesh och PU-förstärkningar vid tå och häl. Gore-Tex-membranet är både vattentätt och andningsbart vilket gör att de små fötterna håller sig torra och fräsha. Kardborrebanden möjliggör snabba justeringar för att anpassa komforten på foten. Cascade II Gore-Tex är en stabil, lätt och mycket slitstark sko.

Kavat – Iggesund

Kavats modell Iggesund är en vattentät sko i sneakers modell med lite högre skaft. Denna vattentäta sneaker har också tejpade sömmar, justerbar kardborreknäppning samt en mjuk och stötdämpande urtagbar innersula. Denna vattentäta sneakers sko klarar dessutom maskintvätt i 30 °C så ni enkelt kan rengöra skon efter all lek ute i lera och vattenpölarna. Skon finns i färgerna svart, rosa och finns i storlekarna mellan 24-33.

Viking – Alvdal Mid R Gtx

Ännu en sko från Viking i modellen Alvdal Mid R GTX som är en vattentät sko från Viking med något högre skaft. Ovansidan är tillverkad i andninsvart meshtyg och skon är snyggt utrustad med elastisk snörning samt kardborrband som gör att skon är enkelt att ta av och på. Skon är tillverkad i det slitstarka Gore-Tex materialet. Denna vattentäta sneakers sko klarar dessutom maskintvätt i 30 °C så ni enkelt kan rengöra skon efter all lek ute i lera och vattenpölarna. Skon finns i färgerna grå, rosa, blått i storlekarna 21-34.

Kuling – Port Louis

Kulings modell Port Louis som är tillverkade i ett vattentätt material. Sulan är tjock och stabil och med kardborrebandet går skon enkelt att ta av och på. Skon finns enbart i svart och finns i storlekarna 28-32.

Gulliver – Vattentäta Boots

Gulliver har även denna snygga modell som är vattentäta boots. Modellen ser lite lyxigare ut och blir en bra sko för andra tillfällen som kanske inte är just till lekparken utan mer en dag på stan eller en dag på tivolit. Skon är både vind och vattentät och har en snörning på ovansidan men en dragkedja på insidan för lättare av och på tagning. Skon finns i färgerna beige, svart och finns i storlekarna mellan 28-36.